Home page

Topic: 1968 C2 Bad Voltage Regulator

in Forum: C3 Electrical

1968 C2 Bad Voltage Regulator (1/3)
 9/11/20 5:51pm
fivejah
Limited Member
Send Private Message

Auburn, WA - USA

Vette(s):
1968 Corvette 454ci 4 speed


Joined: 8/8/2020
Posts: 7

My 1968 C3's battery will not hold a charge.  Battery is new and alternator checks out good.  Could it possibly be a bad voltage regulator?  Gauge shows that it is not charging.

Our Sponsors help support C3VR
Re: 1968 C2 Bad Voltage Regulator (2/3)
 9/11/20 9:23pm
73shark
Limited Member
Send Private Message

Overland Park, KS - USA

Vette(s):
1973 Orange Metallic Coupe (orig owner), L82, 4 spd (WR), PS, (A/C & PW (I installed from wrecked 73)), leather, AM/FM Stereo, ran with '65 FI unit earlier & will again some day.


Joined: 7/9/2003
Posts: 635

What voltage is the alternator putting out with the engine running? If the battery is not fully charged, it should be putting out 14+ volts.



______________

1973 L-82 4 spd

Re: 1968 C2 Bad Voltage Regulator (3/3)
 9/12/20 9:21am
manchestersharkLifetime Member
Lifetime Member
Send Private Message

Equinunk, PA - USA

Vette(s):
1972 conv, 4-speed, 350, 200hp, numbers match, rally wheels, war bonnett yellow w/white top. good condition, nice driver.


Joined: 10/31/2007
Posts: 2016

Sounds like a bad diode. Charging, but draining back through the alternator. Charge the battery to 14.2, then disconnect it. If it holds while disconnected, you have a drain in the system. 

Our Sponsors help support C3VR