Home page
SPONSOR AD

Support our Vendors!  |  Advertise Here

Topic: A question for the quorum

in Forum: C3 Electrical


Already a Member?
Login
Not yet a Member?
Register for Free!

A question for the quorum (1/8)
 4/15/23 7:42pm
Wildman
Limited Member
Send Private Message


Vette(s):
1978,C3, 25th anniversary edition, dark blue


Joined: 4/15/2023
Posts: 1

I’m new, so be nice.

Recently, I pulled and charged my dead battery on my C3. As I was reconnecting the battery, a high pitched whirring sound coming from the passenger side and some of the lights were on. 

I did not have the key in the ignition, and the sound is new.

The solenoid and starter were checked and good.

I’m open to ideas and appreciate any input.

MPH
mr.hessler@hotmail.com

 



______________

Me

Our Sponsors help support C3VR
Re: A question for the quorum (2/8)
 4/15/23 9:09pm
Adams' AppleLifetime Member
Lifetime Member
Moderator
Send Private Message

Duncanville, TX - USA

Vette(s):
#1-1974 L-48 4spd Cp Med Red Metallic/Black deluxe int w/AC/tilt/tele./p/w-p/b/ Am-Fm/map light National/Regional/Chapter NCRS "Top Flight" #2-1985 Bright Red/Carmine Cp.L-98/auto Member: NCRS, NCRS Texas, Corvette Legends of Texas


Joined: 11/8/2003
Posts: 20122

I would expect the dome/courtesy lights to come on with the door open, but not any other lights. Not sure about the noise...did it stop, or is it still making noise if you connect the battery? Is everything else working, as in, does it start/run and all? Do you have an aftermarket stereo system, or factory?



______________

Joel Adams
C3VR Lifetime Member #56    

My Link


(click for Texas-sized view!)
             NCRS

"Money can't buy happiness -- but somehow it's more comforting to cry in a CORVETTE than in a Kia"

Re: A question for the quorum (3/8)
 4/15/23 9:15pm
73shark
Limited Member
Send Private Message

Overland Park, KS - USA

Vette(s):
1973 Orange Metallic Coupe (orig owner), L82, 4 spd (WR), PS, (A/C & PW (I installed from wrecked 73)), leather, AM/FM Stereo, ran with '65 FI unit earlier & will again some day.


Joined: 7/9/2003
Posts: 862

What year?



______________

1973 L-82 4 spd

Re: A question for the quorum (4/8)
 4/16/23 11:29am
F4GaryGold Member
Gold Member
Send Private Message

Grapevine, TX - USA

Vette(s):
1972 LT-1 convertible with factory air.


Joined: 8/26/2006
Posts: 1399

It says 78 under his avatar.



______________

   

Re: A question for the quorum (5/8)
 4/16/23 2:40pm
NorskyLifetime Member
Lifetime Member
Moderator
Send Private Message

West Burke, VT - USA

Vette(s):
SOLD - "The Toy" - '70 Convertible
SOLD - "The Beast" - '90 ZR-1 (#682)
SOLD - "Betty" - '28 Ford Model A Tudor
Still have - "BLKBRRD" - '78 Pontiac Trans Am


Joined: 1/23/2002
Posts: 7186

Welcome aboard...!!!

Just a guess - perhaps a "not working so well" security system...?!?!?  A lot of those systems had "buzzers" located on the passenger side of the car. Even without a key in the ignition switch if the switch is worn a bit that buzzer will sound occasionally.

I'm with Mr. Apple on the inside lights coming on.  If other lights came on perhaps the headlight switch was left pulled on.






|UPDATED|4/16/2023 12:40:40 PM (AZT)|/UPDATED|


______________

Jim Olson 

"The Toys"...!!!  Save the Wave!

Where I've been in a Corvette...!!!

Re: A question for the quorum (6/8)
 4/17/23 2:06am
73shark
Limited Member
Send Private Message

Overland Park, KS - USA

Vette(s):
1973 Orange Metallic Coupe (orig owner), L82, 4 spd (WR), PS, (A/C & PW (I installed from wrecked 73)), leather, AM/FM Stereo, ran with '65 FI unit earlier & will again some day.


Joined: 7/9/2003
Posts: 862

F4Gary said:

It says 78 under his avatar.



I'll have to check on my PC as it doesn't show j up on my phone. Just his screen name.



______________

1973 L-82 4 spd

Re: A question for the quorum (7/8)
 4/18/23 11:22am
BillHanna
Standard Member
Send Private Message

Cana, VA - USA

Vette(s):
1975 Stingray 71 350 engine Flat top pistons Sniper fuel injection Hyperspark ignition Vintage Air air conditioning Borgeson power steering box


Joined: 7/3/2016
Posts: 319

Could it be the alternator?  Years ago I've had issues where the alternator wanted to run like a motor after connecting the battery.  I don't remember what the resolution was, though.



______________

   

Re: A question for the quorum (8/8)
 4/19/23 11:17am
DroseLifetime Member
Lifetime Member
Send Private Message

Solon, OH - USA

Vette(s):
1981


Joined: 10/14/2015
Posts: 37

If the ignition was in accessory position, the noise could have been the blower fan motor on the a/c- heating unit. On my 81 it runs all the time the ignition or accessory switch is on so once your battery was connected you would hear it.  Good Luck



______________
Our Sponsors help support C3VR