Home page

Topic: No turn signals

in Forum: C3 Electrical

Back to top of thread


Already a Member? Click Here to Login
Not yet a Member? Click Here to Register for Free!
No turn signals (6/16)
 6/10/10 8:00am
Adams' AppleLifetime Member
Lifetime Member
Moderator
Send Private Message

Duncanville, TX - USA

Vette(s):
#1-1974 L-48 4spd Cp Med Red Metallic/Black deluxe int w/AC/tilt/tele./p/w-p/b/ Am-Fm/map light National/Regional/Chapter NCRS "Top Flight" #2-1985 Bright Red/Carmine Cp.L-98/auto Member: NCRS, NCRS Texas, Corvette Legends of Texas


Joined: 11/8/2003
Posts: 19820

dohRight you are, Bob...Ouch
Pink/white wire comes directly from fuse box. Purple wire comes from t-sig switch...
No power on the pink/wht wire means a break in the wire from the fuse box, or a bad fuse. The fuse can check ok with a test light, but the connection can be bad coming out of the fuse box. Try removing the fuse and re-installing, or just replace the fuse with a new one...


______________
Joel Adams
C3VR Lifetime Member #56    

My Link


(click for Texas-sized view!)
             NCRS

"Money can't buy happiness -- but somehow it's more comforting to cry in a CORVETTE than in a Kia"
No turn signals (7/16)
 7/23/10 12:47pm
jose's 79
Former Member

Send Private Message

bethpage, NY - USA

Vette(s):
stock original 1979 L82.


Joined: 7/19/2010
Posts: 34

i am have the same problem with my 79. i have hazard lights, no turn lights. i plugged in a new turn switch and still no turn signals. put in a new fuse also still not working. i switched the fuse with the hazard fuse, and the fuse is good. 
No turn signals (8/16)
 7/23/10 12:55pm
Adams' AppleLifetime Member
Lifetime Member
Moderator
Send Private Message

Duncanville, TX - USA

Vette(s):
#1-1974 L-48 4spd Cp Med Red Metallic/Black deluxe int w/AC/tilt/tele./p/w-p/b/ Am-Fm/map light National/Regional/Chapter NCRS "Top Flight" #2-1985 Bright Red/Carmine Cp.L-98/auto Member: NCRS, NCRS Texas, Corvette Legends of Texas


Joined: 11/8/2003
Posts: 19820

Try another flasher, or swapping the t-sig flasher with the hazard flasher.
Do the turn lights come on, but just don't blink, or do they not come on at all?


______________
Joel Adams
C3VR Lifetime Member #56    

My Link


(click for Texas-sized view!)
             NCRS

"Money can't buy happiness -- but somehow it's more comforting to cry in a CORVETTE than in a Kia"
No turn signals (9/16)
 7/23/10 1:47pm
jose's 79
Former Member

Send Private Message

bethpage, NY - USA

Vette(s):
stock original 1979 L82.


Joined: 7/19/2010
Posts: 34

i switched the flashers and the turns still don't work. i get nothing, don't come on, don't stay on, nothing.
No turn signals (10/16)
 7/24/10 11:06am
DaveMLifetime Member
Lifetime Member
Send Private Message

Flanders, NJ - USA

Vette(s):
1982 Black, ZZ4, Hooker Side Pipes, 3.55 Rear, Rebuilt & upgraded 700R4, All new suspension, brakes, & new Charcoal interior.


Joined: 1/27/2004
Posts: 2533

Hey Terry, why do you need turn signals? Isn't there only ONE road up where you live.Rolling On The Floor Laughing
 
Good luck with the problem.
Dave


______________
 

Lifetime Member #116
Dave's '82


   
No turn signals (11/16)
 7/25/10 9:27am
jose's 79
Former Member

Send Private Message

bethpage, NY - USA

Vette(s):
stock original 1979 L82.


Joined: 7/19/2010
Posts: 34

my car doesn't have the Capacitor, is that a problem? what does it do and do i need it? now the car wont start. think it might be a problem with the ignition switch that is next to the turn switch because nothing connected to the ignition is working P/W P/locked radio. could that be the problem?
No turn signals (12/16)
 7/25/10 9:45am
lukesvetteLifetime Member
Lifetime Member
Send Private Message

HOWELL, NJ - USA

Vette(s):
1979, Targa Blue (72 Color), Pace Car rear spoiler, L88 hood, Dark blue factory interior, 525HP 406, HD 700R4, 370 gears,Steeroids, composite rear spring, TT IIs wrapped in T/A Radials.


Joined: 5/18/2004
Posts: 6810

I had a similar problem. Turned out to be a combination of a dirty terminals at the bulbs and an old flasher that was still working but was probably 25 years old and past its useful life. Cleaned everything up, new flasher and things started blinkin again...

Look for the simple stuff first before assuming that wiring has gone bad - a test light at the bulb sockets didn't read anything until I really probed through the grime to the good copper... 
No turn signals (13/16)
 7/25/10 5:36pm
jose's 79
Former Member

Send Private Message

bethpage, NY - USA

Vette(s):
stock original 1979 L82.


Joined: 7/19/2010
Posts: 34

i put new flashers the hazards work and switched flashers so i know they are good. the flashers work they are the same bulbs.
Re: No turn signals (14/16)
 4/29/20 1:09pm
riccig
Limited Member
Send Private Message

Howey In The Hills, FL - USA

Vette(s):
1979 Coupe and 2017 Stingray


Joined: 4/29/2020
Posts: 1

For my 1979 Corvette the turn signals did not light up or blink and all dash lights went off.  Upon replacing the turn signal flasher, the turn signals lit up and blinked and all dash lights came on.  This information did not appear anywhere in the owner's manual or factor assembly manual so perhaps it is unique to the wiring in my car which doesn't look to be hacked and in original condition.

Re: No turn signals (15/16)
 4/25/21 8:15am
roadbiker
Limited Member
Send Private Message

Powder Springs, GA - USA

Vette(s):
1981 2-tone Claret. 4spd transmission, cloth interior, Gymkanna suspension, Glass T-Tops, A/C, Alloy Wheels, 26,000 original miles, prize-winning car in new condition.


Joined: 8/5/2008
Posts: 40

I have the same problem with my '81. I replaced all of the bulbs and the flasher on the fuse panel. Nothing. The hazards lights work, but nothing from the turn signals. The lights don't come on or blink. I've also got a horn that won't work. I replaced the fuse and the contacts under the button, but it still doesn't make any sound. I think the problem is in the steering column.

Any other thoughts?

Re: No turn signals (16/16)
 4/25/21 9:59am
Adams' AppleLifetime Member
Lifetime Member
Moderator
Send Private Message

Duncanville, TX - USA

Vette(s):
#1-1974 L-48 4spd Cp Med Red Metallic/Black deluxe int w/AC/tilt/tele./p/w-p/b/ Am-Fm/map light National/Regional/Chapter NCRS "Top Flight" #2-1985 Bright Red/Carmine Cp.L-98/auto Member: NCRS, NCRS Texas, Corvette Legends of Texas


Joined: 11/8/2003
Posts: 19820

I would agree that your issue is in the column. Most likely a break in the turn sig wiring harness....a pita to change. 



______________
Joel Adams
C3VR Lifetime Member #56    

My Link


(click for Texas-sized view!)
             NCRS

"Money can't buy happiness -- but somehow it's more comforting to cry in a CORVETTE than in a Kia"
Our Sponsors help support C3VR